Annemarie

Welp

Fotografie

Workshop Avondfotografie Utrecht en Amersfoort

Avondfotografie is voor sommige fotografen best lastig. Hoe maak je een mooi en goed belichte foto’s, hoe stel je scherp in het donker? De zon gaat immers onder en de hoeveelheid licht neemt af. Het gouden uurtje breekt aan, waarbij je prachtige zonsondergangen kunt fotograferen.

Vervolgens het blauwe uurtje en kun je onderwerpen vastleggen met een mooie diepblauwe lucht, mits het uiteraard niet bewolkt is. De nacht breekt aan en ook dan kunnen we nog steeds mooie foto’s maken. Dit is wat je zelf gaat ervaren tijdens de workshop avondfotografie

Tijdens een 3 uur durende workshop leer je hoe je je camera gebruikt en gaan we in het centrum van de stad naar de mooie plekjes.

Wat heb je nodig voor deze workshop?

Voor de workshop avondfotografie dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflexcamera of systeemcamera,  waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen.  Het mooiste is om met een groothoeklens te fotograferen.

Een statief is tevens een vereiste, omdat we gebruikmaken van lange sluitertijden. Heb je geen statief en wil je wel deelnemen? Neem ook dan contact op, want ik heb een drietal statieven te huur á 10 euro per statief. Een afstandsbediening is noodzakelijk om trilling van de camera te voorkomen.

Voorafgaande de workshop

We beginnen met een welkomstdrankje op een vooraf afgesproken verzamelplaats. Daar leg ik jullie de beginselen van avondfotografie uit. Je krijgt de camera instellingen te horen en krijg je de tijd om deze ook op je eigen camera in te stellen. Lukt dit niet, omdat je niet weet waar alle instellingen zitten, dan help ik je daarbij.

De groepsgrootte is minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers per avond. Tijd is van 19.00 tot 22.00 uur.

De kosten van deze workshop avondfotografie bedragen inclusief welkomstdrankje en een naslagwerk € 67,00 per avond incl.btw. Wil je de workshop alleen doen en in je eigen woonplaats? Ook dat is mogelijk! De kosten daarvoor zijn € 95,00 excl btw. Bij meer dan 25 km vanaf Amersfoort worden er € 0,19 per kilometer in rekening gebracht.

Klik hier voor verdere informatie over de workshop avondfotografie

 

Privé of in een groep

Voor alle workshops, behalve de privé uiteraard, geldt niet meer dan 6 mensen per groep. Alle deelnemers aan de workshops wil ik voldoende aandacht bieden! Aan het einde van de workshop is er altijd een nabespreking. Wil je meer weten? Stuur gerust een email.