Annemarie

Welp

Fotografie

Workshop High Speed fotografie

De highspeed workshop staat even stil. Zodra wij een nieuwe locatie hebben waarin we kunnen schieten en de workshop kunnen geven zullen we weer van start gaan. Heb je interesse in deze workshop dan kun je dit vast hier aangeven, zodat je voorrang krijgt op de inschrijving.

Aantal deelnemers: maximaal 4 personen
Kosten van deze workshop: € 82,50 incl. BTW, koffie, thee en frisdrank.

Inloop vanaf 13.30.
We starten de workshop om 14.00uur met een kennismakingsrondje onder het genot van een kopje koffie/ thee met wat lekkers erbij.

Wat is nu eigenlijk high speed fotografie?

High speed fotografie is het fotograferen van zeer snelle onderwerpen die met de camera alleen niet zijn te bevriezen. We flitsen de actie, nadat de kogel de luchtbuks verlaten heeft. Het gaat echter zo snel dat we zelfs met het blote oog niet kunnen zien wat er gebeurt. Pas als je de foto gemaakt hebt, zie je wat er gebeurde en hoe spectaculair dit was! Uiteraard dienen de foto’s thuis nabewerkt te worden.

In deze workshop gaan we gebruik maken van een luchtbuks en zullen we verschillende voorwerpen, zoals o.a gevulde ballonnen, blikjes bier/cola, glazen en nog een aantal andere dingen kapot schieten.

De workshop is geschikt voor iedereen met een digitale camera waarop de sluitertijd kunt instellen op een aantal seconden of dat je je camera in de bulb-stand kan zetten.
We verwachten wel dat je weet hoe je camera werkt en hoe instellingen aangepast kunnen worden.

Wat je nodig hebt voor de Workshop
  • Digitale camera
  • Een lens met een zoombereik, bijvoorbeeld de 70-200 mm
  • Statief, eventueel te huur voor € 7,50
  • Draadontspanner, aangezien een afstandsbediening die werkt met infarood nogal eens wil haperen in het donker.
  • Twijfel je over je camera, neem dan vooraf even contact op.

Eigen inbreng

Denk je na het lezen oh wat lijkt mij het gaaf om dat of dat kapot te schieten, neem dat dat vooral mee. Bedenk wel dat het mee te nemen “ding” niet al te hard moet zijn, er moet met een kogeltje doorheen te schieten zijn. Bij twijfel even contact opnemen

Veiligheid & aansprakelijkheid

Tijdens deze workshop wordt met een luchtbuks geschoten op de onderwerpen die jullie gaan fotograferen. Deelname is op eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijkheid voor eventuele schade. Voorafgaande de workshop krijg je instructies waaraan je je dient te houden, zodat de kans echt zeer gering is dat er iets vervelends gebeurt.

We schieten dus ook op glas, we vragen je rekening te houden met je kleding. Liever geen hemdjes en t-shrts met korte mouwen. Er is nog nooit wat voorgevallen, want bij ons staat veiligheid voorop!

Wil je meedoen aan deze workshop, waarbij wij jou garanderen dat je met spetterende foto’s naar huis gaat, schrijf je dan hier in voor ……….. Bij inschrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden